Matracportal.hu portál

2007/07/18

Vidéki tej kontra Asztma

A nem pasztörizált tej csökkenti az asztma veszélyét?
Egy európai tanulmány szerint a vidéki, pasztörizálatlan tej fogyasztáa csökkentheti az asztma veszélyét illetve csökkenti a tüneteket.

"A forralatlan vidéki tejet illetve más tejtermékeket fogyasztó és vidéken élő gyermekek ugyanolyan szintű ellenállást mutattak az allergia illetve asztma ellen mint városban élő társaik." mondta Dr. Marco Waser, a Svájcban található Basel-i egyetem doktora. Hozzátette hogy ezen tej fogyasztása amennyiben a gyermek első életévében kezdődik, úgy sokkal hatásosabb.

Dr. Waser még azt is elmondta hogy a nyers tej fogyasztása nagy veszélyekkel is járhat, például fertőzést okozó mikróbák elfogyasztása.

A szóban forgó vizsgálatot 14,893 5 és 13 év közötti gyermeken végezték el. Ezek a gyermekek mind vidéken, elővárosban illetve kertvárosban élnek. Étel fogyasztásukat a szülői feljegyzések alapján rögzítették.

Dr. Waser elmondta hogy a kutatásokat tovább folytatják a nyers tejen, hiszen világossá vált hogy nagyon fontos tulajdonságokat állapítottak meg a vizsgálat során, mely rengeteg emberen segíthet.

Forrás: Reuters

Nincsenek megjegyzések: