Matracportal.hu portál

2007/07/18

Megbízható termékek

EuroLatex - ECO-STANDARD


Az EuroLatex egy szövetség mely magában foglalja az összes európai latex matrac illetve latex alapanyag gyártót és kárpitos ipar egyes területein dolgozó cégeket is.

Az EuroLatex felelősséget vállal tagjaiért illetve azok termékeiért, szolgáltatásaiért az Európai Unió hatóságai, intézményei és más eljáró szervek előtt. Szem előtt tartja mind a vásárlók mind a tagok igényeit és azok szerint jár el az EU-n belül és azon kívül is; védi a közösség érdekeit.

Az ECO-Standard védjegyet magukon viselő termékeket minden esetben az Európai Latex gyártók szövetsége valamely tagja, partnere készíti. Ezt a védjegyet olyan magasan kvalifikált bevizsgáló intézmények garantálják mint például a TFI (Deutsches Teppich-Forschungs Institut in Aachen, Németország). Az ECO-Standard védjegy garantálja a latex matracok első osztályú minőségét és azoknak a teljes tisztaságát..

Az ECO-Standard védjegyet viselő latex matracokban semmilyen egészségre ártalmas anyag nem található. A bevizsgált termék nyomokban sem tartalmazza a következőket:

  • nehéz fémek
  • növényvédő-, rovarírtószert
  • oldószereket
  • illékony illetve könnyen változó komponenseket

Az EuroLatex ECO-Standard értékét elismerte az Európai Bizottság, melyet a 2002/740/EC számú döntésében rögzített, alapvető ökológiai feltételeként a Közösségi "ECO" címke díj odaítélésének, melyet ágybetétek kaphatnak.

Az EuroLatex szövetség mélyen hisz abban hogy az általa létrehozott standard, illetve a védjeggyel rendelkező termék sokat tehet az egészséges alvásért bárhol használják is a világon.

A NOVETEX MATRAC Biomanufaktúra alapanyagainak felhasználása során kizárólag az EuroLatex ECO-Standard védjegyes termékeket használja.

Nincsenek megjegyzések: