Matracportal.hu portál

2007/09/20

Klasszikus zenével az alvásért

Régóta tudjuk: a zene sokmindenre jó. Szórakoztatásra, relaxálásra és egyéb dolgokra. Egy új kutatásnak az eredményeként most már tudjuk azt is hogy az alvást is segítheti.
Az ember életének 1/3-át ágyban tölti. Ez összesen mintegy 25 évet tesz ki, melyet nyugodtan, hatékony alvással kell tölteni. A modern civilizációs ártalmakkal szemben is védenünk kell magunkat mint pl ( elektroszmog, stressz okozta álmatlanság ). Minden olyan eszközt, terméket meg kell ragadnunk mely az egészséges alváshoz közelebb visz minket. Ilyen pl a klasszikus zene is.

Egy 20 éves kutatás eredményeképpen egy amerikai kutatóorvos - Dr. Jeffrey Thompson - megállapította hogy a klasszikus zene segít abban hogy elérjük a mélyalvás szintjét, tehát hogy nyugodtan tudjunk aludni. A klinikai vizsgálatok közben kiderült hogy az éppen lejátszott zene hangszíne, ritmusa és természetesen a hangereje nagy szerepet játszik. A lefekvés előtt már játszható zenék segítenek az agynak lenyugodni, relaxálni és így eljutattni az embert az alváshoz.


Figyelem! A cikk esetleges tanácsai nem helyettesítik az orvosi tanácsadást, céljuk a figyelem felkeltése!

Nincsenek megjegyzések: