Matracportal.hu portál

2007/09/20

Altatószerek - kinek éri meg?

A legtöbb ember aki álmatlanságban szenved nem is megy orvoshoz, vagy szakértőhöz. A legegyszerűbb megoldást választják és megvásárolnak egy altatószert vagy hasonló hatású készítményeket.
Vény nélküli szerek

Manapság egyre nagyobb a vény (recept) nélkül megkapható szerek listája, melyeket a legkülönböző helyeken szerezhetünk be. Ide tartoznak a gyógynövények illetve kivonataik is. Míg az ezred fordulón csak a gyógyszertárak, patikák adhattak ki gyógyszereket, illetve gyógyhatású készítményeket, ma már egyszerűen egy benzinkútnál is megkaphatjuk ezeket a szereket. Ezek persze magukban hordozzák a veszélyt hogy nem tájékoztatnak megfelelően, esetleg nem leszünk tisztában a készítmények hatásaival.

Az Amerikai Egyesült Államokban manapság már online is meg lehet rendelni a vény nélküli gyógyszereket. És mive ez sok hibát, félreértét rejt magában, kizárólag olyan termékeket adhatnak el interneten keresztül melyeket az FDA ( Food and Drug Administration ) jóváhagyott és ellenőrzött. Általában ezek a termékek antihisztamint tartalmaznak. A szerekben található hisztamin a szervezetben cirkáló kémiai üzenetvivő anyag, mely fokozza az ébrenlétet. Az antihisztamin ennek a hatását fordítja meg és így segíti az alvást.

Ezeknek a szereknek a hatása nagyon sok mellékhatással jár: fáradtság, szédülés, stb.. A mesterségesen előállított szerek hatásait ma már természetes anyagokkal is ellehet érni. Az álmatlanság leküzdésében ma már nagy segítséget nyújt a kamilla, citromfű, borsmenta és levendula, illetve az ezekből készített termékek.



Figyelem! A cikk esetleges tanácsai nem helyettesítik az orvosi tanácsadást, céljuk a figyelem felkeltése!

Nincsenek megjegyzések: